Over mij

Ik ben opgeleid tot metaalrestaurator aan de Universiteit van Amsterdam en tijdens mijn post-masteropleiding heb ik stagegelopen bij het Rijksmuseum Amsterdam, het Victoria and Albert Museum in Londen en bij Michiel Langeveld metaalrestauratie. In 2018 ben ik mijn eigen bedrijf begonnen.

Tijdens mijn opleiding en de jaren erna heb ik aan zoveel mogelijk verschillende projecten en objecten gewerkt, waardoor ik een brede kennis en ervaring heb met het restaureren van verschillende metalen, gecombineerde materialen en diverse soorten objecten. Van sieraad tot buitenbeeld: ik vind het een uitdaging om bij elke object de meest geschikte behandeling uit te voeren of deskundig advies te geven. Ik word heel enthousiast van mijn vak omdat dit voor mij de ultieme combinatie is tussen het wetenschappelijke aspect en werken met mijn handen.

Ik heb afgelopen jaren mogen meewerken aan een aantal bijzondere projecten zoals het conserveren en restaureren van alle muziekinstrumenten uit de Muziekparade tentoonstelling in de ‘Special Collections’ in het Rijksmuseum Amsterdam en het restaureren van de gehele collectie van een kerk in Valkenburg na de overstromingen in 2021. Sinds 2022 geef ik les aan studenten van de Universiteit van Amsterdam die de opleiding Conservering en Restauratie van het Cultureel Erfgoed met specialisatie metaal volgen.

Ik werk daarnaast veel samen met metaalrestauratoren en ateliergenoten Julia Leunge en Michiel Langeveld aan grote projecten zoals kroonluchters, buitenbeelden of het maken van objectsteunen. De diversiteit van metaalrestauratie en het samenwerken met collega’s zijn één van de leukste dingen in het vak. Daarnaast deel ik ook het atelier met meubelrestaurator Arjen Eissens en met glas, keramiek en steen restaurator Nicolas Verhulst waardoor er veel kennisoverdracht is en er multidisciplinair gewerkt kan worden.

Ik ben lid van Restauratoren Nederland en ICOM en de uitvoering van mijn werkzaamheden geschiedt volgens de geldende ethische richtlijnen voor conservering en restauratie van het cultureel erfgoed.